Alle Dagen Taart

Over de taart

De taart en vullingen.

De taart en vullingen.

De taarten die ik bak zijn gemaakt van biscuitdeeg. Dit is deeg waar geen boter aan toegevoegd is en derhalve heel luchtig en licht is. Aan het deeg kan een smaakje worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld vanille, citroenrasp of speculaas. Of voor een choco-biscuit kan er cacao worden toegevoegd. 

 

De taarten worden bekleed met marsepein en/of fondant. Persoonlijk vind ik marspein het lekkerst en het prettigst om mee te werken.

 

De taarten worden standaard gevuld met een laag botercreme en aardbeienjam. 

 

Er zijn echter nog veel meer vullingen en combinaties mogelijk. In plaats van botercreme kan de taart ook gevuld worden met banketbakkersroom, Zwitserse room, slagroom, bavarois, mousse, chocolade-ganache, vlaai-vulling, verse vruchten of krokante chocolade etc. 

 

Wat ook heerlijk is is botercreme vermengd met verkruimelde koekjes zoals bokkepootjes, oreo-koekjes, chocolate chipkoekjes of schuimkoekjes.

 

In plaats van aardbeienjam kan er ook gekozen worden voor viervruchten- jam, kersenjam, frambozenjam, lemon curd etc. 

 

Kortom mogelijkheden zijn er talrijk en bespreekbaar.